Mi Via Advisory Committee (MVAC)

10/23/14 1:00 pm to 4:10 pm

Meeting Location:

Department of Health/DDSD 5301 Central NE Suite 203 Albuquerque NM 87108

Conference call #: 1-712-432-0360; pass code 742089# Agenda

- 1. Welcome and Roll Call (5 minutes) 1:00—1:05
- 2. Review agenda & Announcements (10 minutes) 1:05 pm 1:15 pm
 - a. Add/remove items
 - b. Public Comment sign up
- 3. Review/Approve minutes 7/24/14 & Action Items Follow-up (10 minutes) 1:15 pm -1:25 pm
- 4. Orientation of new members to the Mi Via Advisory Committee (40 minutes): 1:25pm-2:05pm: New Member Introduction
 - a. Review of Meeting Protocols
 - b. Review of By Laws
 - c. MVAC Goals
 - d. Expectations of Members
 - e. System of Acronyms
 - f. Review of Organizational hart provided by Doris Husted
 - g. Opportunity for new members to indicate what they wish to accomplish through MVAC
- 5. Discussion of the Advisory Council on Quality for individuals with developmental disabilities and their families (ACQ) (20 minutes): 2:05pm-2:25pm
- 6. Discussion of opening up another round of Nominations (additional members needed to have 17) (15 minutes) 2:25-2:40pm
- 7. Break (10 minutes) 2:40pm-2:50pm
- 8. Automatic Vendor Pay (Topic requested by Member Tony Chavez at 7/24/14 MVAC meeting) (15 minutes) 2:50pm 3:05pm
- 9. Fiscal Management Agency Update (XEROX) (15 Minutes) 3:05pm-3:20pm
- 10. Third Party Assessor Update (Molina) (15 Minutes) 3:20pm-3:35pm
- 11. HSD/DOH Update (15 minutes) (Shari Roanhorse, Melanie Buenviaje, Christine Wester) 3:35pm-3:50pm
- 12. Public comment (15 minutes) 3:50 pm -4:05pm
- 13. Close (5 minutes) 4:00pm-4:10pm
 - a. Next meeting scheduled