October 27, 2022 12:30 pm to 3:30pm

<u>Meeting Location:</u> Teleconference

<u>Agenda</u>

1. Welcome and Roll Call 12:30 pm- 12:40 pm (10 minutes)

2. Review Agenda & Announcements (5 minutes) 12:40 pm - 12:45 pm

- a. Add/remove items from agenda
- b. Review/ approve July 2022 and September 2022 MVAC meeting notes
- c. Public Comment sign up
- d. Review of Ground Rules
- e. Recognize and thank Cathy Salazar for her contributions to the MVAC

3. Nominations Committee: 12:45pm to 1:00 pm (15 minutes)

- a. Discussion of term dates for current MVAC members and roles (review membership roster)
- b. Members vote on recommendations for new members made by nomination committee. (MVAC members only)
- c. Review / Announce new MVAC members
- d. Discuss next round of nominations/ number of seats that are open
- e. Review new Nomination Form and distribute
- f. Review new scoring sheet and distribute
- g. Schedule next Nomination committee meeting
- h. Discussion of Chair and Co-Chair

4. Agenda Request from MVAC Members: 1:30-2:00 (30 minutes)

- a. Discuss the state of the NMAC/ incorporation of MVAC recommendations (HSD)
- b. Conduent discussion (HSD)
- c. PALCO- Purchasing on behalf of Participants (standing item) HSD
- d. EVV Update (standing item) HSD
- e. Discussion on earned sick leave (HSD)
- f. The usage of first and last names of MVAC members in notes/ communication request How do members feel, and do we need a vote?
- g. Discuss By laws committee/ volunteers needed / schedule a time to meet (standing item)

5. DDSD / HSD 2:00 pm- 3:00 pm (1 hour)

a. Training Hub (Elaine)

- b. Rate Study and Provider Capacity Assessment (Vangie)
- c. Human Services Research Institute (HSRI) Collaboration with DDSD (Vangie)
- d. Employer of Record Waiver Service (Elaine)
- e. Developmental Disabilities Support Division Amendment (Vangie)
 - i. EOR Waiver service
 - ii. Adding COTA, PTA, SLP assistant
 - iii. Exploring if we can have Employment Supports outside of ABA to promote employment first
- f. Shining Star Employees of the Month (Elaine)
- 6. Update from the MVAC Chair 3:00 pm 3:10pm (10 minutes)
- 7. Update from the recent ACQ: 3:10 pm 3:15 pm (5 minutes)
- 8. Public Comment: 3:15 pm 3:25 pm (10 minutes)
- 9. Wrap Up: Discussion of Upcoming Agenda items, guest, etc. Schedule next MVAC meeting (3:25 pm- 3:30pm)
- 10.Close: Meeting Adjourned 3:30pm

MVAC Members please try to attend all Mi Via Advisory Committee Meetings. It is very important that we fulfill our commitment. * January 26, 2023 is the next MVAC meeting*